BE-körkort (släp)

BE-utbildning behöver du som kör med tunga släp efter personbil. Vanliga typiska BE-släp är hästtransporter, biltransportsläp och stora husvagnar.

BE körkort (släp)

Allmän information

BE-utbildning behöver du som kör med tunga släp efter personbil. Vanliga typiska BE-släp är hästtransporter, biltransportsläp och stora husvagnar.

För att övningsköra och genomföra de prov som krävs för ett BE-Körkort behöver du ha ett giltigt Körkortstillstånd Grupp 1. Ansökan görs på Transportstyrelsen.


Teoriutbildning

Vi erbjuder utbildningen som en självstudiekurs. Kurslitteratur t.ex.BE boken finns att köpa på skolan och i webbshoppen. Kan även kompletteras med tillgång till BE-onlineteoritester.


Praktik

Du får öva på att köra i vanlig trafik, men vi lägger ned en del tid på manövrering och säkerhetskontroll då dessa delar utgör en stor del av provet.


Prov
För BE-behörighet krävs två godkända prov. 1. Kunskapsprov: Bokas och genomförs på Trafikverket. 2. Körprov bokas på Trafikverket. Det är även möjligt att boka körprov via trafikskolan. Skolan preliminärbokar då ett prov och det är sedan läraren som, på lektion, avgör om du visat de kunskaper som krävs eller om mer träning krävs.


Prislista (gäller från 2021-04-06)

Körlektion

Körlektion med bil och släpvagn 100 min Pris: 1900 kr


Privat bokat körprov

Lån av släpvagn och bil till körprov (krav: körlektion) Pris: 1475 kr (avgift trafikverket ej inkluderad)


Trafikskolan bokar körprov (skolprov)

Lån av släpvagn och bil till körprov (krav: körlektion)  Pris: 1475 kr (avgift trafikverket ej inkluderad)

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Paket för BE behörighet


Paketpris 1 tungt släp och bil BE

En körlektion med bil och släpvagn (100 min) och lån av  bil och släpvagn till körprov på trafikverket. (avgift trafikverket ej inkluderad)

Pris: 3075 kronor


Paketpris 2 tungt släp och bil BE

Två körlektion med bil och släpvagn (á100 min) och lån av bil och släpvagn till körprov på trafikverket. (ej avgift trafikverket)

Pris: 4675 kronor